Aydın Usulü Kuru Börülce |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aydın Usulü Kuru BörülceKuru Börülce Tarifi - Kuru Börülce Yapılışı - Kuru Börülce Nasıl Yapılır - Kuru Börülce Malzemeleri Malzemesi: 500 gr kuru börülce2 adet soğan 1 çay kaşığı salça 1 çorba kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı tuz bir buçuk çay bardağı zeytinyağı iki buçuk bardak su ![]() Hazırlanışı: Börülceler bir gün önceden suda bekletildikten sonra kaynatılır ve diğer malzemelerin ilave edilmesi için bekletilir Ayrı bir tencerede zeytinyağı içerisinde ince kıyılmış soğan ve salça kavrulur Kırmızı birber ve tuz ilave edilerek kaynatılan börülce tencerenin içine dökülür 10-15 dk daha kaynatılan börülce ocaktan alınarak servis yapılır daha çok kış aylarında yapılır Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü |
|
|
|