Baharatlı Etli Bamya |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Etli BamyaBaharatlı Etli Bamya Tarifi - Baharatlı Etli Bamya Etli Bamya Yapılışı - Nasıl Yapılır - Baharatlı Etli Bamya Pişirme Süresi İçindekiler: 500 Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 500 gr bamya (temizlenmiş) 1 çorba kaşığı kişniş tohumu 2 çorba kaşığı köri 1,5 tatlı kaşığı rezene tohumu 2 diş büyük boy sarmısak (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş) 300 ml su 2,5 çorba kaşığı esmer tozşeker 2 çorba kaşığı domates püresi 4 çorba kaşığı zeytinyağı 500 gr taze patates (yıkanmış, 2`ye bölünmüş) 2 adet çubuk tarçın 3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 2 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş) Tuz (arzu edilen miktarda) Tarif: • Kişniş tohumu, köri ve rezene tohumunu birlikte dövün • Sarmısak, baharat karışımı, pul kırmızıbiber, zencefil ve tuzu iyice karıştırın Etleri katıp, iyice karıştırarak her taraflarını bulayın • Su, esmer şeker ve domates püresini karıştırın • Zeytinyağının yarısını ısıtıp, etleri katın Orta ateşte ve karıştırarak, hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 5 dak pişirin ve bir tabağa alın • Kalın dipli yayvan bir tencerede kalan yağı ısıtıp, patatesleri katın Orta ateşte ve karıştırarak, hafif altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın • Etleri, şekerli suyu, çubuk tarçını ve limon suyunu ekleyin Tencerenin kapağını kapatıp, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısın ve 10 dak pişirin • Bamyaları katıp, sebzeler yumuşayıp, etler pişinceye kadar, yaklaşık 10-15 dak daha pişirin • Üzerine ceviz serperek servis yapın |
|