ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Baharatlı Etli Bamya (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=190971)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:58 AM

Baharatlı Etli Bamya
 
Baharatlı Etli Bamya Tarifi - Baharatlı Etli Bamya Etli Bamya Yapılışı - Nasıl Yapılır - Baharatlı Etli Bamya Pişirme Süresi

İçindekiler:

500 Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı

500 gr bamya (temizlenmiş)

1 çorba kaşığı kişniş tohumu

2 çorba kaşığı köri

1,5 tatlı kaşığı rezene tohumu

2 diş büyük boy sarmısak (ince kıyılmış)

1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)

300 ml su

2,5 çorba kaşığı esmer tozşeker

2 çorba kaşığı domates püresi

4 çorba kaşığı zeytinyağı

500 gr taze patates (yıkanmış, 2`ye bölünmüş)

2 adet çubuk tarçın

3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

2 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş)

Tuz (arzu edilen miktarda)


Tarif:

• Kişniş tohumu, köri ve rezene tohumunu birlikte dövün.

• Sarmısak, baharat karışımı, pul kırmızıbiber, zencefil ve tuzu iyice karıştırın. Etleri katıp, iyice karıştırarak her taraflarını bulayın.

• Su, esmer şeker ve domates püresini karıştırın.

• Zeytinyağının yarısını ısıtıp, etleri katın. Orta ateşte ve karıştırarak, hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 5 dak. pişirin ve bir tabağa alın.

• Kalın dipli yayvan bir tencerede kalan yağı ısıtıp, patatesleri katın. Orta ateşte ve karıştırarak, hafif altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.

• Etleri, şekerli suyu, çubuk tarçını ve limon suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın ve 10 dak. pişirin.

• Bamyaları katıp, sebzeler yumuşayıp, etler pişinceye kadar, yaklaşık 10-15 dak. daha pişirin.

• Üzerine ceviz serperek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.