Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamyalı, bastısı, ebegümeci

Bamyalı Ebegümeci Bastısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bamyalı Ebegümeci Bastısı



Bamyalı Ebegümeci Bastısı Tarifi - Bamyalı Ebegümeci Bastısı Yapılışı - Bamyalı Ebegümeci Bastısı Nasıl Yapılır - Bamyalı Ebegümeci Bastısı Pişirme Süresi

Ebegümeci yapraklarını, filiz saplariyle beraber koparıp mükerrer yıkamalıdır Kevgirde süzülürken diğer tarafta, tavada doğranmış soğanla et lokmalarını veya kıymayı, az tereyağiyle biraz kavurmalıdır Bunları tencereye alıp ebegümecilerini üzerine yerleştirmeli Yalnız, tuz ekmeli Az pirinç veya ayrıca haşlanmış çiçek bamyası katmalı Ve tatlı su ile ağır ağır pişirmeli Ve tabaklara kurtardıktan sonra, mutlaka limon sıkarak yenilmelidir


Not: Ebegümeci, güzel bir eda ve nida ile «Karagöz ebegümeci» diye satılır Bunlar, kırlarda yetişen ve toplanan cisimdir Ve hasiyetlisidir Ayrıca, bostan mahsulleri de vardır ki, bunlar da (ehil ebegümeci) dir ve yaprakları daha büyüktür Ebegümecilerin kırlarda yapraklarını böcekler deldiklerinden alırken küçük yapraklı ve sağlamlarına dikkat etmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.