ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bamyalı Ebegümeci Bastısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=190969)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:58 AM

Bamyalı Ebegümeci Bastısı
 
Bamyalı Ebegümeci Bastısı Tarifi - Bamyalı Ebegümeci Bastısı Yapılışı - Bamyalı Ebegümeci Bastısı Nasıl Yapılır - Bamyalı Ebegümeci Bastısı Pişirme Süresi

Ebegümeci yapraklarını, filiz saplariyle beraber koparıp mükerrer yıkamalıdır. Kevgirde süzülürken diğer tarafta, tavada doğranmış soğanla et lokmalarını veya kıymayı, az tereyağiyle biraz kavurmalıdır. Bunları tencereye alıp ebegümecilerini üzerine yerleştirmeli. Yalnız, tuz ekmeli. Az pirinç veya ayrıca haşlanmış çiçek bamyası katmalı. Ve tatlı su ile ağır ağır pişirmeli. Ve tabaklara kurtardıktan sonra, mutlaka limon sıkarak yenilmelidir.


Not: Ebegümeci, güzel bir eda ve nida ile «Karagöz ebegümeci» diye satılır. Bunlar, kırlarda yetişen ve toplanan cisimdir. Ve hasiyetlisidir. Ayrıca, bostan mahsulleri de vardır ki, bunlar da (ehil ebegümeci) dir ve yaprakları daha büyüktür. Ebegümecilerin kırlarda yapraklarını böcekler deldiklerinden alırken küçük yapraklı ve sağlamlarına dikkat etmelidir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.