Pilaska - Pleska |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pilaska - Pleskapilaska nedir - pilaska nasıl yapılırMalzemeler 600 gr pırasa 2 su bardağı mısır unu(iri çekilmiş bulabilirseniz) 1 su bardağı un 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı biber salçası 2 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 3-4 damla limon suyu Tuz Hazırlanışı Pırasalarınızı temizleyin,2-3 parmak eninde doğrayın Yaklaşık 2 litre suda yumuşayıncaya kadar haşlayın,süzün fazla suyunu almak için sıkın![]() Pırasalar haşlanırken hamuru hazırlayalım,mısır unu,un,salça ,1 bardak ılık su, zeytin yağ ve tuzu derin karıştırma kabına alın En son karbonatı ekleyin,limon suyu ile kabartın![]() Mikserinizin hamur karıştırma aparatı ile yüksek devirde,3 dk hamur özdeşleşinceye kadar karıştırın ![]() Hamuru 2ye bölün (Benim hamurum 680 gr oldu) Pişirme kabınızı 1-2 çorba kaşığı zeytin yağı ile yağlayın Hamurun 1 yarısını parça parça elinizle bastırarak tepsiye yayın Haşlanmış pırasaları harcın üstüne yayın Diğer yarısına 1 bardak su ekleyerek mikserle çarparak hamuru kıvamını akışkan hale getirin Pırasaların üstüne homojen şekilde akıtın![]() 200 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin ![]() alıntı |
|
|
|