ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pilaska - Pleska (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=190943)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:03 PM

Pilaska - Pleska
 
pilaska nedir - pilaska nasıl yapılırMalzemeler


600 gr pırasa

2 su bardağı mısır unu(iri çekilmiş bulabilirseniz)

1 su bardağı un

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı biber salçası

2 su bardağı su

1 çay kaşığı karbonat

3-4 damla limon suyu

Tuz


Hazırlanışı


Pırasalarınızı temizleyin,2-3 parmak eninde doğrayın.Yaklaşık 2 litre suda yumuşayıncaya kadar haşlayın,süzün fazla suyunu almak için sıkın.


Pırasalar haşlanırken hamuru hazırlayalım,mısır unu,un,salça ,1 bardak ılık su, zeytin yağ ve tuzu derin karıştırma kabına alın.En son karbonatı ekleyin,limon suyu ile kabartın.


Mikserinizin hamur karıştırma aparatı ile yüksek devirde,3 dk hamur özdeşleşinceye kadar karıştırın.


Hamuru 2ye bölün (Benim hamurum 680 gr oldu).Pişirme kabınızı 1-2 çorba kaşığı zeytin yağı ile yağlayın.Hamurun 1.yarısını parça parça elinizle bastırarak tepsiye yayın.Haşlanmış pırasaları harcın üstüne yayın.Diğer yarısına 1 bardak su ekleyerek mikserle çarparak hamuru kıvamını akışkan hale getirin.Pırasaların üstüne homojen şekilde akıtın.


200 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.