Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveç, tavuklu, şehriyeli

Şehriyeli Tavuklu Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Tavuklu Güveç



Şehriyeli Tavuklu Güveç Tarifi - Şehriyeli Tavuklu Güveç Yapılışı - Şehriyeli Tavuklu Güveç Nasıl Yapılır - Oktay Usta Şehriyeli Tavuklu Güveç

Malzeme Listesi:


500 Gr Tavuk But

1 Pk Mantar

2 Havuç

2 Patates

2 Soğan

3 Diş Sarımsak

2,5 Su B Arpa Şehriye

Yarım Kavanoz Domates Sos

1 Tutam Biberiye

Tane Karabiber

Sıvıyağ

Su

Tuz


Hazırlanışı:


Tavuk butları iri bir şekilde doğruyoruz Güveç kabına sıvıyağ döküp şehriyeyi ekliyoruz Mantar ve havucu doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz Tavuğu ekleyip kavurmayaya devam ediyoruz


Tane karabiber ekliyoruz Soğan ve sarımsağı doğrayıp katıyoruz Patatesi soyup doğruyoruz Güveç kabınde şehriyeler kavruduktan sonra patatesi katıp karıştırıyoruz Sotelenen tavuk ve sebzeleri güveç kabına döküyoruz


Tuz, tane karabiber, biberiye ve sıvıyağ biraz daha sıvıyağ ekliyoruz Üzerine domates sosunu döküyoruz Biraz sıcak su döküyoruz


Kapağını kapatıp 1-2 dakika ocağın üzerinde durduktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.