Şehriyeli Tavuklu Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şehriyeli Tavuklu GüveçŞehriyeli Tavuklu Güveç Tarifi - Şehriyeli Tavuklu Güveç Yapılışı - Şehriyeli Tavuklu Güveç Nasıl Yapılır - Oktay Usta Şehriyeli Tavuklu Güveç Malzeme Listesi: 500 Gr Tavuk But1 Pk Mantar2 Havuç 2 Patates 2 Soğan 3 Diş Sarımsak 2,5 Su B Arpa ŞehriyeYarım Kavanoz Domates Sos 1 Tutam Biberiye Tane Karabiber Sıvıyağ Su Tuz Hazırlanışı: Tavuk butları iri bir şekilde doğruyoruz Güveç kabına sıvıyağ döküp şehriyeyi ekliyoruz Mantar ve havucu doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz Tavuğu ekleyip kavurmayaya devam ediyoruz![]() Tane karabiber ekliyoruz Soğan ve sarımsağı doğrayıp katıyoruz Patatesi soyup doğruyoruz Güveç kabınde şehriyeler kavruduktan sonra patatesi katıp karıştırıyoruz Sotelenen tavuk ve sebzeleri güveç kabına döküyoruz![]() Tuz, tane karabiber, biberiye ve sıvıyağ biraz daha sıvıyağ ekliyoruz Üzerine domates sosunu döküyoruz Biraz sıcak su döküyoruz![]() Kapağını kapatıp 1-2 dakika ocağın üzerinde durduktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz
|
|
|
|