ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şehriyeli Tavuklu Güveç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=190937)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:04 PM

Şehriyeli Tavuklu Güveç
 
Şehriyeli Tavuklu Güveç Tarifi - Şehriyeli Tavuklu Güveç Yapılışı - Şehriyeli Tavuklu Güveç Nasıl Yapılır - Oktay Usta Şehriyeli Tavuklu Güveç

Malzeme Listesi:


500 Gr. Tavuk But

1 Pk. Mantar

2 Havuç

2 Patates

2 Soğan

3 Diş Sarımsak

2,5 Su B. Arpa Şehriye

Yarım Kavanoz Domates Sos

1 Tutam Biberiye

Tane Karabiber

Sıvıyağ

Su

Tuz


Hazırlanışı:


Tavuk butları iri bir şekilde doğruyoruz. Güveç kabına sıvıyağ döküp şehriyeyi ekliyoruz. Mantar ve havucu doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz. Tavuğu ekleyip kavurmayaya devam ediyoruz.


Tane karabiber ekliyoruz. Soğan ve sarımsağı doğrayıp katıyoruz. Patatesi soyup doğruyoruz. Güveç kabınde şehriyeler kavruduktan sonra patatesi katıp karıştırıyoruz. Sotelenen tavuk ve sebzeleri güveç kabına döküyoruz.


Tuz, tane karabiber, biberiye ve sıvıyağ biraz daha sıvıyağ ekliyoruz. Üzerine domates sosunu döküyoruz. Biraz sıcak su döküyoruz.


Kapağını kapatıp 1-2 dakika ocağın üzerinde durduktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.