![]() |
Salata Cesitleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salata CesitleriYogurtlu Patlican Salatasi Malzemeler: 2-3 adet patlican 1 su bardagi yogurt 1 dis sarimsak 1 kahve fincani zeytinyagi Tuz Yapilisi: 1- Patlicani kozleyip, kabuklarini soyup, limonlu suya koyunuz ![]() 2- Tahta uzerine incecik kiyiniz ![]() 3- Yogurda dovulmus sarimsagi, tuzu, zeytinyagi koyup, karistiriniz ![]() 4- Yogurtla patlicanlari da karistirip, servis tabagina koyunuz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Salata Cesitleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salata CesitleriYeni Yil Salatasi Malzemeler: 10 yaprak yesil marul 1/2 kase rendelenmis kirmizi pancar 2 greyfut 2 avokado 6 kasik siviyag 2 kasik sirke 1 dis sarimsak 1 cay kasigi hardal tuz, karabiber 4 portakal 50gr ![]() 4 kasik su Yapilisi: 1-Portakallarin kabuklari soyulup kabuklar ince ince dilimlenir ![]() ![]() ![]() 2-Marullar temizlenir ![]() ![]() ![]() ![]() 3-Siviyag, sirke, ezilmis sarimsak,hardal, tuz, karabiber bir kapta iyice karistirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Salata Cesitleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salata Cesitleri-------------------------------------------------------------------------------- Pirinçli Hindi Salatasi Malzemeler: 225gr ![]() 50gr ![]() 2 kirmizi elma 115gr ![]() 45ml ![]() 150ml ![]() 350gr ![]() tuz, karabiber 5 adet marul yapragi Yapilisi: 1-Pirincler kaynar suda haslanir, suzulur ![]() 2-Bir kapta haslanmis princ, dogranmis elma, uzum, limon suyu, mayonez, haslanip kup seklinde dogranmis hindi eti, tuz ve karabiber koyup karistirilir ![]() 3-Salata tabagina marullar yerlestirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Salata Cesitleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salata CesitleriTon Baligi Salatasi Malzemeler: 2 adet ton konserve 3 adet haslanmis patates (pure yapilacak) 1/2 demet dereotu 1/2 demet maydanoz 1 demet taze sogan 2 kasik mayonez Yapilisi: 1)Bir kabin icine ton konserve konur ![]() ![]() 2)Dereotu, maydanoz, taze sogan ince kiyilir ![]() 3)Tum malzemeler ton baliginin icine ilave edilerek iyice katistirilir ![]() 4)Servis tabagina alinip uzeri istege gore suslenerek servis yapilir ![]() |
![]() |
![]() |
|