![]() |
Salata Cesitleri
Yogurtlu Patlican Salatasi
Malzemeler: 2-3 adet patlican 1 su bardagi yogurt 1 dis sarimsak 1 kahve fincani zeytinyagi Tuz Yapilisi: 1- Patlicani kozleyip, kabuklarini soyup, limonlu suya koyunuz. 2- Tahta uzerine incecik kiyiniz. 3- Yogurda dovulmus sarimsagi, tuzu, zeytinyagi koyup, karistiriniz. 4- Yogurtla patlicanlari da karistirip, servis tabagina koyunuz. 5- Susleyip, servis tabagina aliniz. |
Salata Cesitleri
Yeni Yil Salatasi
Malzemeler: 10 yaprak yesil marul 1/2 kase rendelenmis kirmizi pancar 2 greyfut 2 avokado 6 kasik siviyag 2 kasik sirke 1 dis sarimsak 1 cay kasigi hardal tuz, karabiber 4 portakal 50gr. toz seker 4 kasik su Yapilisi: 1-Portakallarin kabuklari soyulup kabuklar ince ince dilimlenir. 4 kasik su ve toz sekerle iyice pisirilir. Suyu suzdurulup kurumaya birakilir. 2-Marullar temizlenir. Salata tabagina elle bir kac parcaya ayirarak konulur. Rendelenmis kirmizi pancar ilave edilerek karistirilir. Uzerine soyulup dilimlenmis greyfut, avokado ve portakal dilimleri sekilli olarak konulur. 3-Siviyag, sirke, ezilmis sarimsak,hardal, tuz, karabiber bir kapta iyice karistirilir. Salatanin uzerine ilave edilerek servis yapilir. |
Salata Cesitleri
--------------------------------------------------------------------------------
Pirinçli Hindi Salatasi Malzemeler: 225gr. kahverenk pirinc 50gr. beyaz pirinc 2 kirmizi elma 115gr. taze uzum 45ml. limon veya portakal suyu 150ml. mayonez 350gr. haslanmis hindi eti tuz, karabiber 5 adet marul yapragi Yapilisi: 1-Pirincler kaynar suda haslanir, suzulur. 2-Bir kapta haslanmis princ, dogranmis elma, uzum, limon suyu, mayonez, haslanip kup seklinde dogranmis hindi eti, tuz ve karabiber koyup karistirilir. 3-Salata tabagina marullar yerlestirilir. Uzerine hazirlanan salatadokulerek servis yapilir. |
Salata Cesitleri
Ton Baligi Salatasi
Malzemeler: 2 adet ton konserve 3 adet haslanmis patates (pure yapilacak) 1/2 demet dereotu 1/2 demet maydanoz 1 demet taze sogan 2 kasik mayonez Yapilisi: 1)Bir kabin icine ton konserve konur. Patatesler haslanip ezilir. 2)Dereotu, maydanoz, taze sogan ince kiyilir. 3)Tum malzemeler ton baliginin icine ilave edilerek iyice katistirilir. 4)Servis tabagina alinip uzeri istege gore suslenerek servis yapilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.