ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Salata Cesitleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=190817)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 08:03 AM

Salata Cesitleri
 
Yogurtlu Patlican Salatasi

Malzemeler:
2-3 adet patlican
1 su bardagi yogurt
1 dis sarimsak
1 kahve fincani zeytinyagi
Tuz

Yapilisi:
1- Patlicani kozleyip, kabuklarini soyup, limonlu suya koyunuz.
2- Tahta uzerine incecik kiyiniz.
3- Yogurda dovulmus sarimsagi, tuzu, zeytinyagi koyup, karistiriniz.
4- Yogurtla patlicanlari da karistirip, servis tabagina koyunuz. 5- Susleyip, servis tabagina aliniz.

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 08:03 AM

Salata Cesitleri
 
Yeni Yil Salatasi

Malzemeler:
10 yaprak yesil marul
1/2 kase rendelenmis kirmizi pancar
2 greyfut
2 avokado
6 kasik siviyag
2 kasik sirke
1 dis sarimsak
1 cay kasigi hardal
tuz, karabiber
4 portakal
50gr. toz seker
4 kasik su

Yapilisi:
1-Portakallarin kabuklari soyulup kabuklar ince ince dilimlenir. 4 kasik su ve toz sekerle iyice pisirilir. Suyu suzdurulup kurumaya birakilir.
2-Marullar temizlenir. Salata tabagina elle bir kac parcaya ayirarak konulur. Rendelenmis kirmizi pancar ilave edilerek karistirilir. Uzerine soyulup dilimlenmis greyfut, avokado ve portakal dilimleri sekilli olarak konulur.
3-Siviyag, sirke, ezilmis sarimsak,hardal, tuz, karabiber bir kapta iyice karistirilir. Salatanin uzerine ilave edilerek servis yapilir.

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 08:03 AM

Salata Cesitleri
 
--------------------------------------------------------------------------------
Pirinçli Hindi Salatasi

Malzemeler:
225gr. kahverenk pirinc
50gr. beyaz pirinc
2 kirmizi elma
115gr. taze uzum
45ml. limon veya portakal suyu
150ml. mayonez
350gr. haslanmis hindi eti
tuz, karabiber
5 adet marul yapragi

Yapilisi:
1-Pirincler kaynar suda haslanir, suzulur.
2-Bir kapta haslanmis princ, dogranmis elma, uzum, limon suyu, mayonez, haslanip kup seklinde dogranmis hindi eti, tuz ve karabiber koyup karistirilir.
3-Salata tabagina marullar yerlestirilir. Uzerine hazirlanan salatadokulerek servis yapilir.

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 08:03 AM

Salata Cesitleri
 
Ton Baligi Salatasi

Malzemeler:
2 adet ton konserve
3 adet haslanmis patates (pure yapilacak)
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 demet taze sogan
2 kasik mayonez

Yapilisi:
1)Bir kabin icine ton konserve konur. Patatesler haslanip ezilir.
2)Dereotu, maydanoz, taze sogan ince kiyilir.
3)Tum malzemeler ton baliginin icine ilave edilerek iyice katistirilir.
4)Servis tabagina alinip uzeri istege gore suslenerek servis yapilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.