Yoğurtlu Havuç Kavurması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Havuç KavurmasıYoğurtlu Havuç Kavurması Tarifi - Yoğurtlu Havuç Kavurması Nasıl Yapılır - Yoğurtlu Havuç Kavurması Malzemeleri Yoğurtlu Havuç Kavurması Malzemeler: 4 orta boy Havuç 2 su bardağı Yoğurt yarım su bardağı Ceviz 2 diş Sarımsak Sıvı yağ Tuz Yapılışı: Havuçları ince rendeden geçirin Cevizi havanda dövün![]() Tavaya sıvı yağı koyun Rendelenmiş havuçları tavaya koyun ve tahta kaşıkla kavurmaya başlayın Kısık ateşte 10 dakika kavrulsun, devamlı karıştırın Sonra ezilmiş cevizide katın ve beraber 5 dakika daha karıştırın Ocaktan alın ve soğumaya bırakın![]() Sarımsakları ezin Yoğurda karıştırın Kavrulmuş havuçlarıda yoğurda katın ve kaşıkla karıştırarak birbirine yedirin Tuzunuda ilave edin Servis tabağınıza alın Üstünü rendelenmiş cevizle süsleyebilirsiniz![]() |
|
|
|