Nohutlu İşkembe Yahnisi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu İşkembe Yahnisimalzemeler 1adet dana işkembesi 2 kaşık yağ 3 baş soğan çeyrek limon yarım kilo nohut Yeteri kadar tuz yapılışı: İŞKEMBE İşkembe çorbası gibi pişirilir Nohut akşamdan bol tuzlu su ile ıslanır, sabahleyin dört beş kez iyice yıkandıktan sonra bol su ile, iki soğanla ateşte iyice pişirilerek süzgece çıkarılır Bir kap içinde geri kalan kıyılmış soğan yağda kavrulur, beş bardak işkembe suyu, tuz katılır; süzülmüş, pişmiş nohut suya katılır, işkembeler ayrıca parçalara kesilerek nohuda ilâve edilerek orta ateşte bir saat pişirilir Sıcak olarak servis yapılır |
|