Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dil, rostosu

Dil Rostosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dil Rostosu



malzemeler


1 Sığır dili

1/2 Çorba kaşığı un

1 Orta boy havuç

1 Çorba kaşığı sıvıyağ

1 Orta boy soğan

1 Defne yaprağı

1 Tatlı kaşığı tuz

1/4 Çay kaşığı karabiber

Garnitürü için :

1 Orta boy havuç

2 Orta boy patates

1 Su bardağı bezelye

tarifi



Dili düdüklü tencereye koyunuz Dörde bölünmüş havuç ve soğan, defne yaprağı, tuz, karabiber ve 3 su bardağı su koyup pişiriniz Sıcak iken derisini soyunuz 1 cm genişliğinde dilimleyip, servis tabağına yerleştiriniz Etrafını değişik renklerde sebze garnitürü ile süsleyiniz

Unu biraz su ile eziniz 1 su bardağı et suyu ve yağ ilave ederek bir taşım kaynatınız Dilin üzerine gezdirip sıcak servis yapınız


Not : Dil düdüklü tencerinin özelliğine göre 40-50 dakikada pişer Normal tencerede pişmesi 4-5 saat sürer

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.