Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
paçalı, tirit

Paçalı Tirit

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paçalı Tirit



Paçalı Tirit Tarifi - Paçalı Tirit Nasıl Yapılır - Paçalı Tirit Malzemeleri



Malzemeler


• 4 koyun paçası

• Tam veya yarım ekmek dilimleri

• 1 yumurta

• 1 limon

• 3 kaşık yağ

• Biber

• Tuz

Paçalı Tirit


Paçalı Tirit Tarifi

1- Temizlenmiş paçalar, düdüklü tencerede pişirilir Soğuyunca paçaları çıkartıp kemiklerinden ayrılır

2- Ekmek dilimleri ızgarada kızartıldıktan sonra geniş bir servis tabağına dizilir Sıcak paça suyundan bir kepçe ayrılıp bir kenara bırakılır

3- Paça suyu ekmeklerin üstünde gezdirilip ve kaşıkla bastırılarak ekmeklere iyice çektirilir Biraz bekletilip paçanın etleri üstüne dizilir

4- Çırpılmış yumurtaya, limon suyu ve 1 kaşık paça suyu katılır tekrar çırpılır Ayrılan bir kepçe paça suyu da ilave edilip paçanın üzerinde gezdirilir

5- Yağda kızdırılan biberle üzeri süslenerek servis yapılır

Not: Tiridi parça olarak artmış bayat ekmeklerden de yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.