![]() |
Paçalı Tirit |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paçalı TiritPaçalı Tirit Tarifi - Paçalı Tirit Nasıl Yapılır - Paçalı Tirit Malzemeleri Malzemeler • 4 koyun paçası • Tam veya yarım ekmek dilimleri • 1 yumurta • 1 limon • 3 kaşık yağ • Biber • Tuz Paçalı Tirit Paçalı Tirit Tarifi 1- Temizlenmiş paçalar, düdüklü tencerede pişirilir ![]() ![]() 2- Ekmek dilimleri ızgarada kızartıldıktan sonra geniş bir servis tabağına dizilir ![]() ![]() 3- Paça suyu ekmeklerin üstünde gezdirilip ve kaşıkla bastırılarak ekmeklere iyice çektirilir ![]() ![]() 4- Çırpılmış yumurtaya, limon suyu ve 1 kaşık paça suyu katılır tekrar çırpılır ![]() ![]() 5- Yağda kızdırılan biberle üzeri süslenerek servis yapılır ![]() Not: Tiridi parça olarak artmış bayat ekmeklerden de yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|