ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Paçalı Tirit (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189290)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:56 AM

Paçalı Tirit
 
Paçalı Tirit Tarifi - Paçalı Tirit Nasıl Yapılır - Paçalı Tirit Malzemeleri



Malzemeler


• 4 koyun paçası

• Tam veya yarım ekmek dilimleri

• 1 yumurta

• 1 limon

• 3 kaşık yağ

• Biber

• Tuz

Paçalı Tirit


Paçalı Tirit Tarifi

1- Temizlenmiş paçalar, düdüklü tencerede pişirilir. Soğuyunca paçaları çıkartıp kemiklerinden ayrılır.

2- Ekmek dilimleri ızgarada kızartıldıktan sonra geniş bir servis tabağına dizilir. Sıcak paça suyundan bir kepçe ayrılıp bir kenara bırakılır.

3- Paça suyu ekmeklerin üstünde gezdirilip ve kaşıkla bastırılarak ekmeklere iyice çektirilir. Biraz bekletilip paçanın etleri üstüne dizilir.

4- Çırpılmış yumurtaya, limon suyu ve 1 kaşık paça suyu katılır tekrar çırpılır. Ayrılan bir kepçe paça suyu da ilave edilip paçanın üzerinde gezdirilir.

5- Yağda kızdırılan biberle üzeri süslenerek servis yapılır.

Not: Tiridi parça olarak artmış bayat ekmeklerden de yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.