![]() |
Paçalı Tirit
Paçalı Tirit Tarifi - Paçalı Tirit Nasıl Yapılır - Paçalı Tirit Malzemeleri
Malzemeler • 4 koyun paçası • Tam veya yarım ekmek dilimleri • 1 yumurta • 1 limon • 3 kaşık yağ • Biber • Tuz Paçalı Tirit Paçalı Tirit Tarifi 1- Temizlenmiş paçalar, düdüklü tencerede pişirilir. Soğuyunca paçaları çıkartıp kemiklerinden ayrılır. 2- Ekmek dilimleri ızgarada kızartıldıktan sonra geniş bir servis tabağına dizilir. Sıcak paça suyundan bir kepçe ayrılıp bir kenara bırakılır. 3- Paça suyu ekmeklerin üstünde gezdirilip ve kaşıkla bastırılarak ekmeklere iyice çektirilir. Biraz bekletilip paçanın etleri üstüne dizilir. 4- Çırpılmış yumurtaya, limon suyu ve 1 kaşık paça suyu katılır tekrar çırpılır. Ayrılan bir kepçe paça suyu da ilave edilip paçanın üzerinde gezdirilir. 5- Yağda kızdırılan biberle üzeri süslenerek servis yapılır. Not: Tiridi parça olarak artmış bayat ekmeklerden de yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.