Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kelle, sirkeli

Sirkeli Kelle

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sirkeli Kelle



Sirkeli Kelle tarifi - Sirkeli Kellenin yapılışı - Sakatat yemekleri

Malzemeler

* (Arzu edilen sayıda) kelle ve işkembe

* Miyane (tereyağı+un)

* Sirke

* Sarımsak

* Kırmızı toz biber

* Kara biber

* Tuz



Yapılışı


Kurban kafaları ve işkembe özenle temizlenip iyice yumuşayana kadar pişirilir Sonra, küçük

parçalar hâlinde kesilir Tereyağı ve unla hazırlanan miyane, sirke ve sarımsak tuz, kırmızı toz biber ve kara biber ilave edilerek pişirilir Şayet kurban bayramı sonbahara rast gelirse,danagöz üzümü çıktığı zaman, üzümle beraber ikram edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.