ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sirkeli Kelle (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189289)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:56 AM

Sirkeli Kelle
 
Sirkeli Kelle tarifi - Sirkeli Kellenin yapılışı - Sakatat yemekleri

Malzemeler

* (Arzu edilen sayıda) kelle ve işkembe

* Miyane (tereyağı+un)

* Sirke

* Sarımsak

* Kırmızı toz biber

* Kara biber

* Tuz



Yapılışı


Kurban kafaları ve işkembe özenle temizlenip iyice yumuşayana kadar pişirilir. Sonra, küçük

parçalar hâlinde kesilir. Tereyağı ve unla hazırlanan miyane, sirke ve sarımsak tuz, kırmızı toz biber ve kara biber ilave edilerek pişirilir. Şayet kurban bayramı sonbahara rast gelirse,danagöz üzümü çıktığı zaman, üzümle beraber ikram edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.