Havuçlu Ciğer Güveç |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Ciğer GüveçHavuçlu Ciğer Güveç Tarifi - Havuçlu Ciğer Güveç yapılışı Malzemeler: orta boy güveç 1/2 kg taze kuzu ciğeri 1/2 kg havuç 1 adet orta boy soğan 1/2 bağ maydanoz 1/4 margarin 1 çay kaşıgı karabiber 4 adet sivri biber bir tutam tuz ve şeker bir kaşık salça Yapılışı: Ciğer, havuçlar ve biber küçük küçük doğranır Yağ ile hafif güveç içinde kavrulur salça bir su bardağı içerisinde karabiber, tuz ve şeker karıştırılır, güvecin üzerine dökülür ve fırına 200 derece ısıtılmış fırına verilir 30 dakika pişirilir ve fırından çıktıktan sonra ince doğranmış maydanoz üzerine serpilerek servis yapılır |
|