Mantarlı Dana Ciğeri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Dana CiğeriMantarlı Dana Ciğeri Tarifi - Mantarlı Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir - Mantarlı Dana Ciğeri Yapılışı Malzemeleri 600 Gr Dana Ciğeri 80 Gr Sıvı Yağ 20 Gr Un 30 Gr Kurutulmuş Mantar 1 Adet Kuru soğan 1 Demet Maydanoz 2 Su Bardağı Et Suyu 1 Tutam Karabiber 1 Tutam Tuz Hazırlanışı Ciğerin üstünü saran zarı mümkün olduğu kadar çıkardıktan sonra bol akarsuda yıkayıp kurutun ve birer santim kalınlığında dilimlere doğrayın ![]() Yağı bir tavaya koyup kızdırın Ciğerleri içine aktarın ve kuvvetli ateşte önce bir yanlarını, sonra öbür yanlarını kızartın (ciğeri sertleşmemesi için beş dakikadan fazla ateşte tutulmamalıdır) Ciğeri tavadan çıkarırken tuz ve karabiber ekleyin Soğanı rendeleyin Ciğerlerin pişirilmesi sona erince artan yağın içine atıp pembeleşinceye kadar kavurun Soğanın rengi dönünce tahta kaşıkla çabuk çabuk karıştırarak unu tavaya aktarın ve unla soğanı iyice birbirine karıştırın Kıyılırcasına ince doğranmış mantarları katın Tahta kaşıkla karıştırarak mantarları bir-iki dakika kavurduktan sonra sıcak et suyunu ilave edin![]() Salçayı koyulaşıncaya kadar ateşte tutun Salça koyulaşınca önceden yıkanıp kıyılmış olan maydanozu serpin, karıştırıp servis tabağınıdaki ciğerlerin üstüne dökün ve hemen servis yapın
|
|
|
|