ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mantarlı Dana Ciğeri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189171)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:16 AM

Mantarlı Dana Ciğeri
 
Mantarlı Dana Ciğeri Tarifi - Mantarlı Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir - Mantarlı Dana Ciğeri Yapılışı

Malzemeleri

600 Gr Dana Ciğeri

80 Gr Sıvı Yağ

20 Gr Un

30 Gr Kurutulmuş Mantar

1 Adet Kuru soğan

1 Demet Maydanoz

2 Su Bardağı Et Suyu

1 Tutam Karabiber

1 Tutam Tuz

Hazırlanışı


Ciğerin üstünü saran zarı mümkün olduğu kadar çıkardıktan sonra bol akarsuda yıkayıp kurutun ve birer santim kalınlığında dilimlere doğrayın.

Yağı bir tavaya koyup kızdırın. Ciğerleri içine aktarın ve kuvvetli ateşte önce bir yanlarını, sonra öbür yanlarını kızartın. (ciğeri sertleşmemesi için beş dakikadan fazla ateşte tutulmamalıdır). Ciğeri tavadan çıkarırken tuz ve karabiber ekleyin. Soğanı rendeleyin. Ciğerlerin pişirilmesi sona erince artan yağın içine atıp pembeleşinceye kadar kavurun.Soğanın rengi dönünce tahta kaşıkla çabuk çabuk karıştırarak unu tavaya aktarın ve unla soğanı iyice birbirine karıştırın.Kıyılırcasına ince doğranmış mantarları katın. Tahta kaşıkla karıştırarak mantarları bir-iki dakika kavurduktan sonra sıcak et suyunu ilave edin.

Salçayı koyulaşıncaya kadar ateşte tutun. Salça koyulaşınca önceden yıkanıp kıyılmış olan maydanozu serpin, karıştırıp servis tabağınıdaki ciğerlerin üstüne dökün ve hemen servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.