Akciğer Nasıl Pişirilir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Akciğer Nasıl Pişirilirzeytinyağlı akciğer - hamis nasıl yapılır - Hatay mutfağı akciğer tarifiMALZEMELER 1 adet koyun akciğeri 1/2 çay bardağı nar ekşisi 2 baş sarımsak Tuz 1/2 su bardağı zeytinyağı YAPILIŞI Ciğerler kuşbaşı büyüklüğünde kesilerek şişlere geçirilir ![]() Kömür ateşinde dışı iyice kızarıncaya kadar pişirilir Şişlerden sıyrılıp ı cm2 büyüklüğünde parçalara bölünerek bir tabağa alınır Sarımsaklar ayıklanır ![]() Zar şeklinde ince kıyılır Üzerine zeytinyağı, nar ekşisi ve ciğerler eklenerek iyice karıştırılıp servis edilir ![]() Hatay Valiliği Antakya Mutfağı - Süheyl Budak alıntı |
|
|
|