![]() |
Akciğer Nasıl Pişirilir
zeytinyağlı akciğer - hamis nasıl yapılır - Hatay mutfağı akciğer tarifiMALZEMELER
1 adet koyun akciğeri 1/2 çay bardağı nar ekşisi 2 baş sarımsak Tuz 1/2 su bardağı zeytinyağı YAPILIŞI Ciğerler kuşbaşı büyüklüğünde kesilerek şişlere geçirilir. Kömür ateşinde dışı iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Şişlerden sıyrılıp ı cm2 büyüklüğünde parçalara bölünerek bir tabağa alınır. Sarımsaklar ayıklanır. Zar şeklinde ince kıyılır. Üzerine zeytinyağı, nar ekşisi ve ciğerler eklenerek iyice karıştırılıp servis edilir. Hatay Valiliği Antakya Mutfağı - Süheyl Budak alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.