Kastamonu Usulü Paça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kastamonu Usulü PaçaKastamonu Usulü Paça Tarifi - Kastamonu Usulü Paça Yapılışı - Kastamonu Usulü Paça Nasıl Yapılır - Kastamonu Usulü Paça Malzemeleri Malzemeler: Yarım kilogram patates 3 yumurta 50 gram nişasta 50 gram yoğurt bir baş sarımsak 50 gram tereyağı Yapılışı: Patatesler haşlanır, daha sonra ezilerek ayrı bir kapta yumurta içine bir kaşık nişasta, yoğurt ve sarımsak eklenerek çırpılır Bu karışım daha sonra patatesler ile birleştirilerek ağır ateşte pişirilir![]() Piştikten sonra üzerinde kızdırılmış tereyağı gezdirilir Pişirme ocakta olabileceği gibi yayvan bir kap içerisine alınarak fırında da pişirilip, paçanın altının ve üstünün kızarması sağlanabilir, üzerine maydanoz yaprakları eklenerek servise hazır hale getirilir![]() Paçanın da kıymalı, pirinçli gibi çeşitleri de yapılabilir
|
|
|
|