Bağırsak Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bağırsak DolmasıBağırsak Dolması Tarifi - Bağırsak Dolması Nasıl Yapılır - Bağırsak Dolması Yapılışı Malzemeler Koyun bağırsağı: 1 adet Pirinç: 2 SB Domates: 2 OB Salça: 1 YK Kırmızı biber: 1 ÇK Kara biber: 1 ÇK Kuru nane: 1 YK Maydanoz: 1/2 Demet Tuz: Yeteri kadar Kuru Soğan: 5 adet Sıvı yağ: 1 SB Şeker: 1 TK Yapılışı 1- Soğan rendelenir, yağda hafif pembeleştirilir, salça ilave edilir 2- Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir ![]() 3- Bu karışıma iki bardak sıcak su konur, orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir, 10-15 dakika demlendirilir ![]() 4- Küçük doğranmış domates, kırmızı biber, karabiber, nane, maydanoz, tuz ve şeker ilave edilip karıştırılır ![]() 5- Bağırsak temizlenir, tersine çevrilip, hazırlanan iç ile doldurulur Fazla doldurulmamasına dikkat edilir, uçları bağlanır![]() 6- Tencerenin dibine halka şeklinde yerleştirilir Yeterince su ve az tuz ilave edilip, 20-25 pişirilir![]() 7- 4`er cm arayla kesilerek servis yapılır![]() alıntı |
|
|
|