Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bağırsak, dolması

Bağırsak Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bağırsak Dolması



Bağırsak Dolması Tarifi - Bağırsak Dolması Nasıl Yapılır - Bağırsak Dolması Yapılışı


Malzemeler


Koyun bağırsağı: 1 adet


Pirinç: 2 SB


Domates: 2 OB


Salça: 1 YK


Kırmızı biber: 1 ÇK


Kara biber: 1 ÇK


Kuru nane: 1 YK


Maydanoz: 1/2 Demet


Tuz: Yeteri kadar


Kuru Soğan: 5 adet


Sıvı yağ: 1 SB


Şeker: 1 TK



Yapılışı



1- Soğan rendelenir, yağda hafif pembeleştirilir, salça ilave edilir


2- Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir


3- Bu karışıma iki bardak sıcak su konur, orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir, 10-15 dakika demlendirilir


4- Küçük doğranmış domates, kırmızı biber, karabiber, nane, maydanoz, tuz ve şeker ilave edilip karıştırılır


5- Bağırsak temizlenir, tersine çevrilip, hazırlanan iç ile doldurulur Fazla doldurulmamasına dikkat edilir, uçları bağlanır


6- Tencerenin dibine halka şeklinde yerleştirilir Yeterince su ve az tuz ilave edilip, 20-25 pişirilir


7- 4`er cm arayla kesilerek servis yapılır





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.