ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bağırsak Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189078)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:31 AM

Bağırsak Dolması
 
Bağırsak Dolması Tarifi - Bağırsak Dolması Nasıl Yapılır - Bağırsak Dolması Yapılışı


Malzemeler


Koyun bağırsağı: 1 adet


Pirinç: 2 SB


Domates: 2 OB


Salça: 1 YK


Kırmızı biber: 1 ÇK


Kara biber: 1 ÇK


Kuru nane: 1 YK


Maydanoz: 1/2 Demet


Tuz: Yeteri kadar


Kuru Soğan: 5 adet


Sıvı yağ: 1 SB


Şeker: 1 TK



Yapılışı



1- Soğan rendelenir, yağda hafif pembeleştirilir, salça ilave edilir.


2- Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir.


3- Bu karışıma iki bardak sıcak su konur, orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir, 10-15 dakika demlendirilir.


4- Küçük doğranmış domates, kırmızı biber, karabiber, nane, maydanoz, tuz ve şeker ilave edilip karıştırılır.


5- Bağırsak temizlenir, tersine çevrilip, hazırlanan iç ile doldurulur. Fazla doldurulmamasına dikkat edilir, uçları bağlanır.


6- Tencerenin dibine halka şeklinde yerleştirilir. Yeterince su ve az tuz ilave edilip, 20-25 pişirilir.


7- 4`er cm. arayla kesilerek servis yapılır.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.