Ekşili Ciğer |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili CiğerEkşili Ciğer Tarifi - Ekşili Ciğer Yapılışı - Ekşili Ciğer Nasıl Yapılır - Ekşili Ciğer Pişirme Süresi İçindekiler: 1 paket Banvit Hindi Ciğer (2’ye bölünmüş, yıkanıp süzülmüş) 5 çorba kaşığı zeytinyağı 10 diş sarmısak (dövülmüş) 1 çorba kaşığı un 75 gr ceviz (iri dövülmüş) 3 çorba kaşığı sirke 1 adet soğan (halka doğranmış) 1/2 demet maydanoz (yapraklanmış) Tuz, tane karabiber, pul kırmızıbiberbiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Ciğerleri kızgın yağda tavayı hafifçe sallayarak 3-4 dak soteleyin Delikli kepçe ile süzerek kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağlarını süzün Ayvı tavaya sarmısak ve unu katın Orta ateşte karıştırarak 1-2 dak soteleyin Karıştırmaya devam ederek, ceviz ve sirkeyi ilave edin Ciğerleri katın, tuz, karabiber ve pul kırmızıbiber serpin ve kısık ateşte 5 dak pişirin Ciğerleri, soğan, maydanoz ve pul kırmızıbiber ile birlikte servis yapın |
|