![]() |
Ekşili Ciğer
Ekşili Ciğer Tarifi - Ekşili Ciğer Yapılışı - Ekşili Ciğer Nasıl Yapılır - Ekşili Ciğer Pişirme Süresi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İçindekiler: 1 paket Banvit Hindi Ciğer (2’ye bölünmüş, yıkanıp süzülmüş) 5 çorba kaşığı zeytinyağı 10 diş sarmısak (dövülmüş) 1 çorba kaşığı un 75 gr ceviz (iri dövülmüş) 3 çorba kaşığı sirke 1 adet soğan (halka doğranmış) 1/2 demet maydanoz (yapraklanmış) Tuz, tane karabiber, pul kırmızıbiberbiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Ciğerleri kızgın yağda tavayı hafifçe sallayarak 3-4 dak. soteleyin. Delikli kepçe ile süzerek kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağlarını süzün. Ayvı tavaya sarmısak ve unu katın. Orta ateşte karıştırarak 1-2 dak. soteleyin. Karıştırmaya devam ederek, ceviz ve sirkeyi ilave edin. Ciğerleri katın, tuz, karabiber ve pul kırmızıbiber serpin ve kısık ateşte 5 dak. pişirin. Ciğerleri, soğan, maydanoz ve pul kırmızıbiber ile birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.