Pazılı Ciğer |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazılı CiğerPazılı Ciğer Tarifi - Pazılı Ciğer Yapılışı - Ciğer Nasıl Yapılır - Pazılı Ciğer Pişirme Süresi İçindekiler: 350 gr Piliç Ciğer 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet etli kırmızı biber (jülyen kesilmiş) 1 tatlı kaşığı zencefil (taze, rendelenmiş) 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 500 gr küçük pazı yaprağı (sadece yaprakları 2`ye veya 3`e kesilmiş) 2 çorba kaşığı domates ketçabı 3 çorba kaşığı vişne suyu 3 çorba kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı mısır unu Ciğerleri uzunlamasına 2’ye veya 3`e kesin ![]() Yağı ısıtın Hızlı ateşte, tavayı sallayarak ciğerleri 2-3 dak pişirin Etli kırmızı biber, zencefil ve sarmısağı ilave edip, 1 dak daha pişirin![]() Pazı yaprakları ciğerli malzemenin içine katıp, yapraklar hafif yumuşayıncaya kadar 2-3 dak pişirin![]() Ketçap, vişne suyu, soya sosu ve mısır ununu iyice çırpıp, ciğerlerin üzerine gezdirin Bir kez karıştırın ve sos kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın![]() Spagetti veya yumurtalı çin makarnası ile servis yapın
|
|
|
|