![]() |
Pazılı Ciğer |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazılı CiğerPazılı Ciğer Tarifi - Pazılı Ciğer Yapılışı - Ciğer Nasıl Yapılır - Pazılı Ciğer Pişirme Süresi İçindekiler: 350 gr Piliç Ciğer 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet etli kırmızı biber (jülyen kesilmiş) 1 tatlı kaşığı zencefil (taze, rendelenmiş) 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 500 gr küçük pazı yaprağı (sadece yaprakları 2`ye veya 3`e kesilmiş) 2 çorba kaşığı domates ketçabı 3 çorba kaşığı vişne suyu 3 çorba kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı mısır unu Ciğerleri uzunlamasına 2’ye veya 3`e kesin ![]() Yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pazı yaprakları ciğerli malzemenin içine katıp, yapraklar hafif yumuşayıncaya kadar 2-3 dak ![]() ![]() Ketçap, vişne suyu, soya sosu ve mısır ununu iyice çırpıp, ciğerlerin üzerine gezdirin ![]() ![]() Spagetti veya yumurtalı çin makarnası ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|