ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pazılı Ciğer (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189053)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:35 AM

Pazılı Ciğer
 
Pazılı Ciğer Tarifi - Pazılı Ciğer Yapılışı - Ciğer Nasıl Yapılır - Pazılı Ciğer Pişirme Süresi

İçindekiler:

350 gr Piliç Ciğer

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet etli kırmızı biber (jülyen kesilmiş)

1 tatlı kaşığı zencefil (taze, rendelenmiş)

2 diş sarmısak (ince kıyılmış)

500 gr küçük pazı yaprağı (sadece yaprakları 2`ye veya 3`e kesilmiş)

2 çorba kaşığı domates ketçabı

3 çorba kaşığı vişne suyu

3 çorba kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı mısır unu


Ciğerleri uzunlamasına 2’ye veya 3`e kesin.

Yağı ısıtın. Hızlı ateşte, tavayı sallayarak ciğerleri 2-3 dak. pişirin. Etli kırmızı biber, zencefil ve sarmısağı ilave edip, 1 dak. daha pişirin.

Pazı yaprakları ciğerli malzemenin içine katıp, yapraklar hafif yumuşayıncaya kadar 2-3 dak. pişirin.

Ketçap, vişne suyu, soya sosu ve mısır ununu iyice çırpıp, ciğerlerin üzerine gezdirin. Bir kez karıştırın ve sos kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.

Spagetti veya yumurtalı çin makarnası ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.