![]() |
Pazılı Ciğer
Pazılı Ciğer Tarifi - Pazılı Ciğer Yapılışı - Ciğer Nasıl Yapılır - Pazılı Ciğer Pişirme Süresi
İçindekiler: 350 gr Piliç Ciğer 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet etli kırmızı biber (jülyen kesilmiş) 1 tatlı kaşığı zencefil (taze, rendelenmiş) 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 500 gr küçük pazı yaprağı (sadece yaprakları 2`ye veya 3`e kesilmiş) 2 çorba kaşığı domates ketçabı 3 çorba kaşığı vişne suyu 3 çorba kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı mısır unu Ciğerleri uzunlamasına 2’ye veya 3`e kesin. Yağı ısıtın. Hızlı ateşte, tavayı sallayarak ciğerleri 2-3 dak. pişirin. Etli kırmızı biber, zencefil ve sarmısağı ilave edip, 1 dak. daha pişirin. Pazı yaprakları ciğerli malzemenin içine katıp, yapraklar hafif yumuşayıncaya kadar 2-3 dak. pişirin. Ketçap, vişne suyu, soya sosu ve mısır ununu iyice çırpıp, ciğerlerin üzerine gezdirin. Bir kez karıştırın ve sos kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Spagetti veya yumurtalı çin makarnası ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.