![]() |
Mantarlı Kuzu Böbrek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Kuzu Böbrekkuzu böbreği nasıl pişirilir - mantarlı böbrek tarifi - mantarlı kuzu böbreği yapılışı MALZEMELER 4 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip doğranmış) 4 Dilim Ekmek (2 sın kalınlığında kesilip kabukları alınmış) 1 Yumurta 125 gr (1/2 su bardağı) Süt 60 gr (4 çorba kaşığı) Margarin 4 Dilim Salam (zarı soyulup doğranmış) 250 gr Mantar (temizlenip ince doğranınış) 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu 1 Kahve Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ YAPILIŞ TARİFİ Keskin bir bıçakla ekmek dilimlerinin içini 1,5 cm oyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Böbrekleri ekleyip sık sık karıştırarak, 5 dakika, böbrekler pembeleşinceye kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Köpüklenmesi dinince, ekmek dilimlerini birer kere çevirerek 4 dakika, ekmekler nar gibi kızarana kadar kızartınız ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|