ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mantarlı Kuzu Böbrek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188994)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:45 AM

Mantarlı Kuzu Böbrek
 
kuzu böbreği nasıl pişirilir - mantarlı böbrek tarifi - mantarlı kuzu böbreği yapılışı



MALZEMELER


4 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip doğranmış)

4 Dilim Ekmek (2 sın kalınlığında kesilip kabukları alınmış)

1 Yumurta

125 gr (1/2 su bardağı) Süt

60 gr (4 çorba kaşığı) Margarin

4 Dilim Salam (zarı soyulup doğranmış)

250 gr Mantar (temizlenip ince doğranınış)

1 Çorba Kaşığı Limon Suyu

1 Kahve Kaşığı Tuz

1 Kahve Kaşığı Karabiber

4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ


YAPILIŞ TARİFİ


Keskin bir bıçakla ekmek dilimlerinin içini 1,5 cm oyunuz. Çukur bir tabakta yumurta ve sütü çırpınız; ekmekleri bu karışıma batırarak, karışımı içmeleri için bir kenara bırakınız. Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca tavaya salamları koyarak 5 dakika kızartınız.


Böbrekleri ekleyip sık sık karıştırarak, 5 dakika, böbrekler pembeleşinceye kadar pişiriniz. Mantarları da koyup devamlı karıştırarak 3 dakika daha pişirdikten sonra, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyiniz. Ateşin altını kısıp karışımı 2 dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten alınız. Kalan margarini rafine yağla birlikte büyük bir tavaya koyarak orta ateşte eritiniz.


Köpüklenmesi dinince, ekmek dilimlerini birer kere çevirerek 4 dakika, ekmekler nar gibi kızarana kadar kızartınız. Kızartılmış ekmekleri kağıt havlu üstüne koyarak fazla yağlarını süzdürünüz. Ekmek dilimlerini, çukur kısımları üste gelecek biçimde ısıtılmış tabaklara yerleştirip tavadaki böbrek karışımı ile içlerini doldurunuz. Ustlerine yumurtaları yerleştirerek hemen servis ediniz.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.