Kuzu Ciğer Tavası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Ciğer TavasıKuzu Ciğer Tavası Tarifi - Kuzu Ciğer Tavası Yapılışı - Kuzu Ciğer Tavası Nasıl Yapılır - Kuzu Ciğer Tavası Malzemeleri Kuzunun karaciğerini 2 parmak eninde uzunca parçalar halinde kesip yıkadıktan sonra süzüp tuzlayınız Birer birer una bulayarak, zeytinyağında kızartınız Kuzu ciğerlerini temizce yıkadıktan sonra, iki parmak genişliğinde ve bir parmak boyunda uzunca kesmelidir Arzuya göre tuzlamalı ve parçayı una batırıp halis zeytin yağının kızdığı tava içine, çatalla ve yavaşça koymalıdır Kızarırken, etrafa yaydığı kuvvetli ve iştiha verici kokusiyle de hoşlanarak, sıcak sıcak yanilmelidir Not: Bu yemek, vakitleri az olanların işine pek elverişlidir Kana ihtiyacı bulunanlar, karaciğere muntazaman devam etmelidirler Karaciğere, taze salata garnitürü pek iyi gider |
|