![]() |
Kuzu Ciğer Tavası
Kuzu Ciğer Tavası Tarifi - Kuzu Ciğer Tavası Yapılışı - Kuzu Ciğer Tavası Nasıl Yapılır - Kuzu Ciğer Tavası Malzemeleri
Kuzunun karaciğerini 2 parmak eninde uzunca parçalar halinde kesip yıkadıktan sonra süzüp tuzlayınız. Birer birer una bulayarak, zeytinyağında kızartınız. Kuzu ciğerlerini temizce yıkadıktan sonra, iki parmak genişliğinde ve bir parmak boyunda uzunca kesmelidir. Arzuya göre tuzlamalı ve parçayı una batırıp halis zeytin yağının kızdığı tava içine, çatalla ve yavaşça koymalıdır. Kızarırken, etrafa yaydığı kuvvetli ve iştiha verici kokusiyle de hoşlanarak, sıcak sıcak yanilmelidir. Not: Bu yemek, vakitleri az olanların işine pek elverişlidir. Kana ihtiyacı bulunanlar, karaciğere muntazaman devam etmelidirler. Karaciğere, taze salata garnitürü pek iyi gider. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.