Ciğer Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğer SarmasıCiğer Sarması Tarifi - Ciğer Sarması Nasıl Yapılır - Ciğer Sarması Malzemeleri Ciğer Sarması Malzemeler • 1 koyun gömleği • 1 koyun akciğeri • 1 koyun karaciğeri • 1 tane yürek • 2 su bardağı pirinç • 1 demet maydanoz • 1 demet dereotu • Kırmızıbiber • Karabiber • Tuz Ciğer Sarması tarifi 1- Koyunun akciğeri ve karaciğeri küçük küçük doğranır Yürek de parçalanıp et makinesinde veya robotta kıyma haline getirilir![]() 2- Makineniz yoksa ciğeri parçalara bölüp haşlayın, piştikten sonra ince ince kıyın Yüreği pişirmeden kıyın![]() 3- Bir kapta kıyılmış ciğer, pirinç, maydanoz, dereotu, karabiber, kırmızıbiber, tuz koyup iyice karıştırılır ![]() 4- Gömlek sıcak suda yıkanıp el büyüklüğünden biraz daha büyük parçalara kesilir Her parçanın ortasına ciğerli karışımdan koyarak kenarlarını ortaya gelecek şekilde toplayıp ters yüz edilip tepsiye dizilir 1 su bardağı sıcak su ilave edilip, fırına verilir Su kâfi gelmezse su ilave edip pirinçler pişinceye kadar kızartılır Sıcak olarak servis yapılır![]() Afiye Olsun ![]() ![]()
|
|
|
|