Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ciğer, sarması

Ciğer Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Sarması



Ciğer Sarması Tarifi - Ciğer Sarması Nasıl Yapılır - Ciğer Sarması Malzemeleri




Ciğer Sarması


Malzemeler


• 1 koyun gömleği

• 1 koyun akciğeri

• 1 koyun karaciğeri

• 1 tane yürek

• 2 su bardağı pirinç

• 1 demet maydanoz

• 1 demet dereotu

• Kırmızıbiber

• Karabiber

• Tuz




Ciğer Sarması tarifi


1- Koyunun akciğeri ve karaciğeri küçük küçük doğranır Yürek de parçalanıp et makinesinde veya robotta kıyma haline getirilir

2- Makineniz yoksa ciğeri parçalara bölüp haşlayın, piştikten sonra ince ince kıyın Yüreği pişirmeden kıyın

3- Bir kapta kıyılmış ciğer, pirinç, maydanoz, dereotu, karabiber, kırmızıbiber, tuz koyup iyice karıştırılır

4- Gömlek sıcak suda yıkanıp el büyüklüğünden biraz daha büyük parçalara kesilir Her parçanın ortasına ciğerli karışımdan koyarak kenarlarını ortaya gelecek şekilde toplayıp ters yüz edilip tepsiye dizilir 1 su bardağı sıcak su ilave edilip, fırına verilir Su kâfi gelmezse su ilave edip pirinçler pişinceye kadar kızartılır Sıcak olarak servis yapılır


Afiye Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.