ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ciğer Sarması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188971)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:49 AM

Ciğer Sarması
 
Ciğer Sarması Tarifi - Ciğer Sarması Nasıl Yapılır - Ciğer Sarması Malzemeleri




Ciğer Sarması


Malzemeler


• 1 koyun gömleği

• 1 koyun akciğeri

• 1 koyun karaciğeri

• 1 tane yürek

• 2 su bardağı pirinç

• 1 demet maydanoz

• 1 demet dereotu

• Kırmızıbiber

• Karabiber

• Tuz




Ciğer Sarması tarifi


1- Koyunun akciğeri ve karaciğeri küçük küçük doğranır. Yürek de parçalanıp et makinesinde veya robotta kıyma haline getirilir.

2- Makineniz yoksa ciğeri parçalara bölüp haşlayın, piştikten sonra ince ince kıyın. Yüreği pişirmeden kıyın.

3- Bir kapta kıyılmış ciğer, pirinç, maydanoz, dereotu, karabiber, kırmızıbiber, tuz koyup iyice karıştırılır.

4- Gömlek sıcak suda yıkanıp el büyüklüğünden biraz daha büyük parçalara kesilir. Her parçanın ortasına ciğerli karışımdan koyarak kenarlarını ortaya gelecek şekilde toplayıp ters yüz edilip tepsiye dizilir. 1 su bardağı sıcak su ilave edilip, fırına verilir. Su kâfi gelmezse su ilave edip pirinçler pişinceye kadar kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.


Afiye Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.