Arakalı Ciğer |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arakalı CiğerArakalı Ciğer Tarifi - Arakalı Ciğer Yapılışı - Arakalı Ciğer Nasıl Yapılır - Banvit Yemek Tarifleri ![]() İçindekiler: 250 gr Banvit Piliç Ciğer 500 gr sultani (araka) (haşlanmış) 8-10 adet marul yaprağı 3 çorba kaşığı zeytinyağı 60 gr badem (soyulmuş) 1 diş sarmısak (soyulmuş) 2 çorba kaşığı mısırunu (1 çorba kaşığı su ile karıştırılmış) 2 çorba kaşığı soya sosu 150 ml piliç suyu Ciğeri temizleyip, yüreklerden ayırın Her bir ciğeri 2’ye bölün![]() Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp sarmısağı katın Orta ateşte karıştırarak 1-2 dak soteleyin Karıştırmaya devam ederek ciğerleri ekleyin ve 2-3 dak pişirin ve bir kaba alın![]() Aynı tavaya mısırunu, soya sosu ve piliç suyunu ilave edin ve karıştırarak sos koyulaşıncaya kadar pişirin Ciğerleri, katıp harmanlayın![]() Marul yapraklarını irice kopartın Marul yaprağı, sultani ve ciğerleri iyice harmanlayıp servis yapın
|
|
|
|