![]() |
Arakalı Ciğer |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arakalı CiğerArakalı Ciğer Tarifi - Arakalı Ciğer Yapılışı - Arakalı Ciğer Nasıl Yapılır - Banvit Yemek Tarifleri ![]() İçindekiler: 250 gr Banvit Piliç Ciğer 500 gr sultani (araka) (haşlanmış) 8-10 adet marul yaprağı 3 çorba kaşığı zeytinyağı 60 gr badem (soyulmuş) 1 diş sarmısak (soyulmuş) 2 çorba kaşığı mısırunu (1 çorba kaşığı su ile karıştırılmış) 2 çorba kaşığı soya sosu 150 ml piliç suyu Ciğeri temizleyip, yüreklerden ayırın ![]() ![]() Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp sarmısağı katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı tavaya mısırunu, soya sosu ve piliç suyunu ilave edin ve karıştırarak sos koyulaşıncaya kadar pişirin ![]() ![]() Marul yapraklarını irice kopartın ![]() |
![]() |
![]() |
|