![]() |
Arakalı Ciğer
Arakalı Ciğer Tarifi - Arakalı Ciğer Yapılışı - Arakalı Ciğer Nasıl Yapılır - Banvit Yemek Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İçindekiler: 250 gr Banvit Piliç Ciğer 500 gr sultani (araka) (haşlanmış) 8-10 adet marul yaprağı 3 çorba kaşığı zeytinyağı 60 gr badem (soyulmuş) 1 diş sarmısak (soyulmuş) 2 çorba kaşığı mısırunu (1 çorba kaşığı su ile karıştırılmış) 2 çorba kaşığı soya sosu 150 ml piliç suyu Ciğeri temizleyip, yüreklerden ayırın. Her bir ciğeri 2’ye bölün. Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp sarmısağı katın. Orta ateşte karıştırarak 1-2 dak. soteleyin. Karıştırmaya devam ederek ciğerleri ekleyin ve 2-3 dak. pişirin ve bir kaba alın. Aynı tavaya mısırunu, soya sosu ve piliç suyunu ilave edin ve karıştırarak sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Ciğerleri, katıp harmanlayın. Marul yapraklarını irice kopartın. Marul yaprağı, sultani ve ciğerleri iyice harmanlayıp servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.