Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helvaci, kabaği, reçeli

Helvaci Kabaği Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Helvaci Kabaği Reçeli



Malzemeler

1000 gr Helvacı kabağı

1 ölçek Reçel şurubu

Hazırlanışı:

Helvacı kabağı çekirdek ve kabuklarından arındırıldıktan sonra _ cm kalınlığında parçalara kesilir ve kaynamakta olan kıvama gelmiş reçel şurubuna atılır Kabak parçaları sularını salıvereceklerinden şurup sulanıp ta tekrar koyulaşarak kıvama gelinceye kadar bunlar orta ısıdaki ateşte kaynatılmaya devam edilir Şurup tekrar kıvama gelince tencere ateşten alınıp soğuduktan sonra kavanozlara konarak saklanır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.