ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Helvaci Kabaği Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188873)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:15 AM

Helvaci Kabaği Reçeli
 
Malzemeler

1000 gr Helvacı kabağı

1 ölçek Reçel şurubu

Hazırlanışı:

Helvacı kabağı çekirdek ve kabuklarından arındırıldıktan sonra _ cm kalınlığında parçalara kesilir ve kaynamakta olan kıvama gelmiş reçel şurubuna atılır. Kabak parçaları sularını salıvereceklerinden şurup sulanıp ta tekrar koyulaşarak kıvama gelinceye kadar bunlar orta ısıdaki ateşte kaynatılmaya devam edilir. Şurup tekrar kıvama gelince tencere ateşten alınıp soğuduktan sonra kavanozlara konarak saklanır.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.