Zeytin Reçeli |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytin ReçeliMalzemeler 1 kg yesil dolgu kokteyl zeytin 750 gr toz seker 1 Adet portakal kabugu 3-4 tane karanfil 1/2 limon suyu 1/2 su bardagi su Tarifi Salamurada islendikten sonra çekirdegi alinip satisa sunulan dolgu kokteyl zeytinlerden bir kavanoz aliniz Zeytinleri çikarip, kirmamaya özen göstererek içini bosaltiniz Bir tencere içinde zeytinleri sicak su ile haslayiniz Bir baska tencere içinde,sekeri 1/2 su bardagi su ile kaynatiniz Elma soyar gibi soydugunuz portakalin kabuklarini ve karanfilleri ekleyiniz Ince köpük kaynamaya baslayinca önceden süzüp kuruladiginiz zeytinleri katiniz ve limon suyunu dökünüz Kivamina bakarak 12-15 dakika daha kaynatiniz |
|