![]() |
Narenciye Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Narenciye ReçeliMalzeme : 1 greyfurt, 2 portakal, 1 limon, 6 bardak toz şeker ![]() 3 bardak su ![]() Yapılışı: 1- Meyvaların kabuklarını hafifçe kazıyın ![]() ![]() 2- Meyvalar hafifçe yumuşayınca, ateşten alıp süzün ![]() ![]() 3- Soğuduktan sonra hepsini küçük parçalar halinde doğrayın ![]() 4- Diğer yanda, toz şekerle suyu kaynatıp şurup yapın ![]() ![]() 5- Ateşi kuvvetlendirip, şurubun koyulaşmasını bekleyin ![]() 6- Kıvama gelmesine yakın, delikli kepçeyle üzerinde biriken köpükleri toplayın ![]() 7- Tencereyi ateşten alıp soğutun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|