ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Narenciye Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188856)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:18 AM

Narenciye Reçeli
 
Malzeme :

1 greyfurt,

2 portakal,

1 limon,

6 bardak toz şeker.

3 bardak su.

Yapılışı:

1- Meyvaların kabuklarını hafifçe kazıyın. Su dolu bir tencereye koyup 15 dakika kadar haşlayın.

2- Meyvalar hafifçe yumuşayınca, ateşten alıp süzün. Soğumaya bırakın.

3- Soğuduktan sonra hepsini küçük parçalar halinde doğrayın.

4- Diğer yanda, toz şekerle suyu kaynatıp şurup yapın. Kaynamakta olan şuruba, küçük doğranmış narenciyeyi ilave edin.

5- Ateşi kuvvetlendirip, şurubun koyulaşmasını bekleyin.

6- Kıvama gelmesine yakın, delikli kepçeyle üzerinde biriken köpükleri toplayın.

7- Tencereyi ateşten alıp soğutun. Kavanozlara boşaltın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.