Ahududu Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahududu ReçeliMalzeme : 1 kg ahududu,6 bardak toz şeker, 1 kahve fincanı su, 2 çorba kaşığı limon suyu ![]() Yapılışı: 1- Ahududuları kısaca sudan geçirin Uzun boylu yıkamayın![]() 2- Sonra bir tencereye bir kat toz şeker, bir kat ahududu şeklinde kat kat istifleyin Bir kahve fincan suyu da ilave edin Orta ateşte pişirin![]() 3- Şurup koyulaşmadan önce, limon suyunu katın Şurubun koyulaşıp koyulaşmadığmı sık sık kontrol edin![]() 4- Şurup koyulaşınca tencereyi ateşten alın ![]() 5- Üzerinde birikmiş olan köpükleri delikli kepçe ile toplayın Soğumaya bırakın![]() 6- Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup, ağzını kapatın
|
|
|
|