ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ahududu Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188854)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:18 AM

Ahududu Reçeli
 
Malzeme :


1 kg. ahududu,

6 bardak toz şeker,

1 kahve fincanı su,

2 çorba kaşığı limon suyu.

Yapılışı:


1- Ahududuları kısaca sudan geçirin. Uzun boylu yıkamayın.

2- Sonra bir tencereye bir kat toz şeker, bir kat ahududu şeklinde kat kat istifleyin. Bir kahve fincan suyu da ilave edin. Orta ateşte pişirin.

3- Şurup koyulaşmadan önce, limon suyunu katın. Şurubun koyulaşıp koyulaşmadığmı sık sık kontrol edin.

4- Şurup koyulaşınca tencereyi ateşten alın.

5- Üzerinde birikmiş olan köpükleri delikli kepçe ile toplayın. Soğumaya bırakın.

6- Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup, ağzını kapatın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.