Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ananas, pancarlı, reçeli

Pancarlı Ananas Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pancarlı Ananas Reçeli



Pancarlı Ananas Reçeli,Pancarlı Ananas Reçeli Tarifi

Malzemeler:


100 g ayıklanmış ve rendelenmiş kırmızı pancar

1 çay bardağı su

900 g ayıklanmış ve küp kesilmiş ananas

1 poşet Reçelyap

1 kg toz şeker

Hazırlanışı:


Pancar rendesini bir tencereye alın, üzerine suyu döküp kısık ateşte 5 dakika kaynatın Sürenin sonunda ananasları ilave edin Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet reçelyap dökün ve iyice karıştırın Bu karışımı da meyvelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin Tencerenin kenarlarında kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın Ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun Metal kapaklı cam kavanozlara doldurun Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin Meyvelerin eşit dağılımı için tamamen soğuyuncaya kadar (30-40 dakika ara ile) kavanozların ters-yüz çevirme işlemini tekrarlayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.