![]() |
Pancarlı Ananas Reçeli
Pancarlı Ananas Reçeli,Pancarlı Ananas Reçeli Tarifi
Malzemeler: 100 g ayıklanmış ve rendelenmiş kırmızı pancar 1 çay bardağı su 900 g ayıklanmış ve küp kesilmiş ananas 1 poşet Reçelyap 1 kg toz şeker Hazırlanışı: Pancar rendesini bir tencereye alın, üzerine suyu döküp kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Sürenin sonunda ananasları ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet reçelyap dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı da meyvelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin kenarlarında kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Metal kapaklı cam kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için tamamen soğuyuncaya kadar (30-40 dakika ara ile) kavanozların ters-yüz çevirme işlemini tekrarlayın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.