ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pancarlı Ananas Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188845)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:19 AM

Pancarlı Ananas Reçeli
 
Pancarlı Ananas Reçeli,Pancarlı Ananas Reçeli Tarifi

Malzemeler:


100 g ayıklanmış ve rendelenmiş kırmızı pancar

1 çay bardağı su

900 g ayıklanmış ve küp kesilmiş ananas

1 poşet Reçelyap

1 kg toz şeker

Hazırlanışı:


Pancar rendesini bir tencereye alın, üzerine suyu döküp kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Sürenin sonunda ananasları ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet reçelyap dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı da meyvelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin kenarlarında kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Metal kapaklı cam kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için tamamen soğuyuncaya kadar (30-40 dakika ara ile) kavanozların ters-yüz çevirme işlemini tekrarlayın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.