Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çabuk, erik, reçeli

Çabuk Erik Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çabuk Erik Reçeli



Çabuk Erik Reçeli Tarifi - Çabuk Erik Reçeli Nasıl Yapılır - Çabuk Erik Reçeli Malzemeleri


Çabuk Erik Reçeli


1 kg mürdüm eriği

1 kg toz şeker

1 adet limon

1 su bardağı su


Erikler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır Büyüklüğüne göre birkaç parçaya kesilir Düdüklü tencereye konur İçine şeker, limon ve su konur, karıştırılır Düdüklünün kapağı kapatılır Hızlı ateşe yerleştirilir Pim çıktıktan sonra ateş kısılır, 3-4 dakika pişirilir, ocaktan alınır Düdüklünün içinde soğuyunca kavanozlara konur ve kapakları sıkıca kapatılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.