Mürdüm Eriği Marmelatı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mürdüm Eriği Marmelatıkahvaltılık tarifleri - mürdüm eriği marmelatı nasıl yapılır ![]() Malzemeler: 1 kilo mürdüm eriği 1 kilo şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: Mürdümler ikiye kesilir, çekirdekleri çıkarılır, tencereye konur Üstüne şeker dökülür,kısık ateşteki ocağa alınırŞeker eriyip, erikler biraz yumuşayınca ,el blenderi tencereye sokulur, tenceredeki malzeme püre haline getirilir Koyulaşana kadar pişirilir Eğer üstte köpük biriktiyse ,alınır Ocağı kapatınca, limon suyu eklenir![]() Püf noktası: Reçelin oldup olmadığını anlamak için,bir cam tabağa 1 kaşık konur, buzdolabına alınır, az beklenir, reçel kıvamı olmuşsa tamamdır ![]() Bir de reçel veya marmellat çok kaynatılırsa, rengi döner, yani koyulaşır
|
|
|
|