Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısı, reçeli, zencefilli

Zencefilli Kayısı Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Kayısı Reçeli



Zencefilli Kayısı Reçeli Tarifi - Zencefilli Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır - Zencefilli Kayısı Reçeli Malzemeleri


Zencefilli Kayısı Reçeli


1 kg kayısı

1 kg toz şeker

2 adet limon kabuğu rendesi

15 gr taze zencefil


Kayısıları yıkayıp süzün, ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın Küp küp kesin Zencefili soyup küp doğrayın

Bir tencereye toz şekeri koyun, üzerine çıkacak kadar su ekleyip 2-3 dakika kaynatın Kayısı ve zencefil küplerini ilave edin 10 dakika sonra ateşten alıp 1 gece bekletin

Kayısı ve zencefilleri kepçe ile tencereden alın ve suyu kıvama gelinceye kadar kaynatın Meyveleri tekrar ekleyin

Limon kabuğu rendesini 2 yemek kaşığı suyla kaynatın Macun kıvamımla gelince bir taşım kaynattığınız reçele katın ve ateşten alın


Not: Meyveleri iyice yıkayıp kurulamadan reçel yapmaya başlamayın Üzerindeki toz ve tarım ilaçlan reçellerinizin tadını bozabilir Pişirdiğiniz reçeli karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanın Kış için hazırladığınız reçelleri serin ve karanlık bir yerde saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.