![]() |
Zencefilli Kayısı Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilli Kayısı ReçeliZencefilli Kayısı Reçeli Tarifi - Zencefilli Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır - Zencefilli Kayısı Reçeli Malzemeleri Zencefilli Kayısı Reçeli 1 kg ![]() 1 kg ![]() 2 adet limon kabuğu rendesi 15 gr ![]() Kayısıları yıkayıp süzün, ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın ![]() ![]() ![]() Bir tencereye toz şekeri koyun, üzerine çıkacak kadar su ekleyip 2-3 dakika kaynatın ![]() ![]() ![]() Kayısı ve zencefilleri kepçe ile tencereden alın ve suyu kıvama gelinceye kadar kaynatın ![]() ![]() Limon kabuğu rendesini 2 yemek kaşığı suyla kaynatın ![]() ![]() Not: Meyveleri iyice yıkayıp kurulamadan reçel yapmaya başlamayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|